Nieuws

02/05/2018 - 15:15

Plantaardig pop-up restaurant

Na de vele lovende kritieken vorige editie zijn we zeer blij dat we komende editie terug een plantaardig pop-up restaurant gaan organiseren. Dat plantaardig eten ook gastronomisch kan zijn, heeft chef-kok Pieter-Jan Lint ondertussen wel al bewezen. Vorige keer geen plaatsje kunnen bemachtigen of voor een tweede maal aanschuiven? Binnenkort meer nieuws!

 

30/04/2018 - 15:15

Julie Vandekerckhove

Op zaterdag komt Raw Food Chef Julie Vandekerckhove naar de beurs. Julie is gekend van haar boek " Easy Vegan " en haar eigen raw-food lijn All Good. Op de beurs komt ze enkele heerlijke gerechten koken. 

 

27/04/2018 - 15:00

Theetuintje met koffiecorner

Bezoekers kunnen even verpozen op onze thee-& koffiecorner. De corner zal volledig worden aangekleed met kruidenbakken en curiositeiten. De bezoeker kan hier zelf zijn eigen kruidenthee samenstellen. 

 

15/04/2018 - 15:00

Ann Vansteenkiste

Theemeester Ann Vansteenkiste zal op Puur Beleven een voordracht met theedegustatie geven. Om een thee of een kruideninfusie correct te zetten moet je een aantal regels respecteren. 
Alles begint bij het onderscheiden van de verschillende theesoorten en kruideninfusies. Ann zal de bezoekers demonstreren hoe je thee volgens de regels van de kunst zet. 

 

02/04/2018 - 15:00

Steffi Vertriest

Op zondag komt healthy foodie Steffi Vertriest naar de beurs en komt ze koken in onze demokeuken. Steffi is gekend van haar boek " De Gezonde Goesting " en haar kookprogramma op Njam.tv. Zij is een fervente aanhanger van biologisch koken en wil iedereen ook inspireren in haar overtuiging. 

 

28/03/2018 - 14:45

Foodtruckplein

Ook deze editie hebben we terug een aantal leuke foodtrucks op ons cateringplein. Kom zeker even de sfeer opsnuiven en geniet van de talrijke orginele en heerlijke gerechten. 

 

     

22/03/2018 - 14:45

Interessante lezingen

Emily-Jane Lowe, bekend van haar blog Leven Zonder Afval, vertelt tijdens een inspirerende lezing hoe zij, als moeder van een gezin met 3 jonge kinderen, leeft zonder afval. Ze geeft tips & tricks om onze afvalberg kleiner te maken. Achteraf krijgen bezoekers uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen. 

 

21/03/2018 - 14:45

Actieve workshops

Claudia Van Avermaet, zus van wielrenner Greg Van Avermaet is gecertificeerd yogalerares en voedingscoach. Zij gelooft in de kracht van lekkere en pure ingrediënten maar ook in het effect van yoga. Tijdens Puur Beleven geeft ze praktische tips om te ontspannen aan de hand van enkele eenvoudige yogaoefeningen. 

 

21/03/2018 - 14:45

Karola's Kitchen

Karolien Olaerts, populaire blogster van Karola's Kitchen en auteur van Gewoon Gezond zal op Puur Beleven een praktische kookdemo geven waarbij ze tips & tricks geeft om gezond te gaan eten op basis van groenten en fruit. Aansluitend is er ook een signeersessie met mogelijkheid om vragen te stellen. 

 

26/02/2018 - 14:30

Focus op innovaties

Onze bezoekers gaan op zoek naar inspiratie en dus innovaties. We zetten deze editie volop in op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen. In samenwerking met onze partners Pixii en Vibe bieden we een attractief programma met de focus op gezondheid in het (ver)bouwen. 

 

            

05/02/2018 - 14:45

Bio verdwijnt niet

Biolicious gaat echter niet verloren en zal worden opgenomen in het hart van onze beurs: het Biodorp! Uit de vele reacties van bezoekers bleek dat de term bio nog meer omkadering en strikte regelgeving moet krijgen. Het Biodorp stelt ons in staat om dit ook praktisch uit te voeren zonder in te boeten aan beursoppervlakte. 

 

 

05/02/2018 - 14:30

We hebben groot nieuws

Biolicious wordt.... Puur Beleven!

De beurs is doorheen de jaren uitgegroeid naar een totaalbeleving waarin we verschillende aspecten van duurzaamheid aan bod laten komen. Ons campagnebeeld is dan ook een knipoog naar de 4 grote peilers: Voeding - Tuin - Bouwen & Verbouwen en Beauty. 

 

 

18/01/2018 - 14:15

Save the date!

De 5de editie gaat door op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 in Antwerp Expo. 

04/09/2017 - 14:45

Maak je eigen tegeltuin

 

Meer groen in de stad heeft heel wat voordelen. Het tempert de opwarming, vangt fijn stof op en brengt zuurstof in de lucht. Bovendien voelen we ons ook prettiger in een groene buurt. Dus waarom dan geen tegeltuin voor iedereen? Hoe begin je eraan?

 

Vraag na bij je gemeente of het mag.

Soms moet je een vergunning aanvragen, soms niet. Toch zijn er bijna altijd wel richtlijnen waarmee je rekening moet houden. Zo moet de stoep voldoende breed blijven voor een rolstoel.

Zon of schaduw?

Ligt je tegeltuin in de zon, kies dan voor mediterrane planten. Meng één deel van het puin/zand uit de kuil met één deel biologische potgrond en vul de kuil. Ligt je tegeltuin in de schaduw, dan vul je de kuil volledig met biologische potgrond. Ten slotte kunnen de planten erin. Geef na het planten goed water.

Haal de tegels eruit.

De eerste is altijd de moeilijkste, daarna gaat het meestal wel vlotter. Gooi de tegels niet weg, je kunt ze nog gebruiken als kantopsluiting. Meestal zit er wel een laag geel of wit zand onder de tegels, in sommige gevallen gehard met cement. Die laag verwijder je.

 

Graag meer informatie? Tijdens vertelt Velt je alles over de mogelijkheden.

 

​Bron: www.velt.nu

 

 

30/08/2017 - 14:30

Schenk jouw kleren aan De Collectie Antwerpen

 

Schenk jouw kleren aan De Collectie Antwerpen tijdens Biolicious 2017.

De partners van De Collectie halen de items op tijdens de beurs, aan huis of geven je de kans om ze binnen te brengen in één van de vele brengpunten in de stad. De Collectie is alles wat in de kleerkasten van de Antwerpenaren hangt, maar al lang niet meer werd gedragen. Een unieke Collectie die een tweede leven verdient – en toch liefst in jouw eigen stad!? lokaal, sociaal, en goed voor het milieu is!

De Collectie bestaat uit vijf Antwerpse non-profit-organisaties: De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg– die de handen in elkaar slaan om te zorgen dat jouw afgedragen textiel maximaal lokaal verwerkt wordt. Door het binnenbrengen steun je niet alleen lokale sociale tewerkstellingsprojecten maar ook goede doelen, hier in Antwerpen en in derdewereldlanden.

 

Samen geven we items met een verleden opnieuw een toekomst. Bedankt!

 

 

 

 

27/07/2017 - 10:00

Afslanken met biofruit door Julia Kang

Julia schreef de bestsellers "100% Gifvrij, slank en gezond door een natuurlijke levensstijl" en "Natuurlijk en gezond (op)VOEDEN". Dit jaar verscheen het boek: "Fruit jezelf gezond en slank". Tussen haar lezingen door is er ruimte voor een Meet & Greet met Julia. 

10/07/2017 - 09:45

Exclusief én plant-based dineren tijdens Biolicious!

Dat biologisch eten ook gastronomisch kan zijn, bewijst Pieter-Jan Lint met zijn pop-up restaurant 'Plant-based Fine Dining' tijdens Biolicious. Registratie kan via de website!

03/07/2017 - 10:00

Virtual reality blik op de ondergang van de ijskappen

Greenpeace is aanwezig met een 360° virtual reality film over het afsmelten van de ijskappen. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kijken vanaf het dek van het Greenpeaceschip, de Arctic Sunrise, en ontdekken hoe het is om op een ijszee te lopen of om een gletsjer te verkennen, maar krijgen ook van dichtbij een ijsbeermoeder met haar kroost te zien. 

20/06/2017 - 10:15

Veilig rijden op de e-bike

Ook deze editie kunnen bezoekers terug een hindernissenparcours afleggen met de e-bike. Hiernaast zijn er twee boeiende workshops omtrent de nieuwe wetgeving voor elektrisch fietsen en gevaar herkenning voor gebruikers van elektrisch fietsen. 

04/04/2017 - 14:30

Biolicious blijft groeien!

Bezoekers kunnen deze editie niet alleen inspiratie opdoen rond duurzaam leven maar ook omtrent duurzaam wonen en tuinieren. Ontdekt naast Biolicious dan ook onze zones EcoWonen en EcoTuinieren.