Blogs over verschillende activiteiten en levensstijlen

Blog

Ga op vakantie in eigen land!

Ben je al ooit op vakantie geweest in ons mooie kikkerlandje? Als je antwoord ‘ja’ is, ben je waarschijnlijk al helemaal verkocht en ga je dit jaar weer naar dat vakantiepark Veluwe met zwembad, maar mocht je nog niet helemaal sold zijn, is dit artikel er om je laatste twijfels weg te nemen. Dus of je nu met je hele familie voor een groepsaccommodatie 30 personen gaat, of voor een romantisch weekendje weg met z’n tweeën; hier alle redenen om dat heerlijk pittoresk in ons eigen land te doen. 

 

Voor iedereen wat wils

 

Het gave aan ons landje, zeker als je hier op vakantie wil gaan, is dat er voor alle soorten vakantiegangers mogelijkheden zijn, en veel ook. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om vakantie te vieren, en het ideaalbeeld van aan een zwembad liggen in een tropisch resort met een cocktail in je hand is pas een klein deel van de mogelijke vakantie ervaring. Het is zo dat het enige wat je hier wellicht mist, het tropische weer is, maar er is genoeg om dat te compenseren. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag de natuur in trekt? Dan zit je hier al helemaal goed. We hebben prachtige bossen en heidevelden waar men heerlijk kan wandelen, en dan hebben we het nog niet eens over de kustlijn en de Waddeneilanden. De rustieke natuur is precies wat je zoekt als je lekker uit wil waaien. Tegelijkertijd is het ook heerlijk om hier op vakantie te gaan als je juist van bruisende cultuur en een ondergronds nachtleven houdt. Bezoek steden als Amsterdam, Zwolle en Utrecht voor lekker eten, leuke winkels en een bijzonder nachtleven, en trek door heel Nederland voor verschillende stukjes prehistorie -en zeevaart geschiedenis. 

 

Geldbesparing? Win-win!

 

Op vakantie in eigen land bespaart natuurlijk geld. Geld op de reis, vooral, maar ook als je bijvoorbeeld gaat kamperen. Daar is eigenlijk alles mee gezegd, maar ook niet; bedenk je eens hoeveel meer je kan gaan doen en hoeveel vaker je bijvoorbeeld lekker uit eten kan met het geld wat normaalgesproken op was gegaan aan de verre reis en het dure verblijf. Een goedgevulde vakantie? Dat klinkt als een win-win!

 

Op vakantie in eigen land is dus eigenlijk een super-goed idee. Misschien wist je het al, of misschien ben je nu pas echt overtuigd, maar ik wil je vooral veel plezier wensen op je leuke, gevarieerde én prijs besparende vakantie!

Geef een reactie