Blogs over verschillende activiteiten en levensstijlen

Blog

Objectieven, hoe ga je ermee om?

We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen en dat vraagt ​​om goed onderhoud van de objectieven, waardoor de levensduur wordt verlengd. Op objectieven zitten vaak vlekken van vingerafdrukken, stof enzovoort. Het kost alleen wat tijd en aandacht om jouw objectief in topconditie te houden. Een handige tip is om de lens van je camera pas schoon te maken als deze zichtbaar vuil is. Dagelijks schoonmaken kan meer kwaad dan goed doen. Ruwe reiniging en bepaalde chemicaliën kunnen echter de coating op de lens aantasten en krassen veroorzaken. Hier volgen enkele handige tips voor het reinigen van cameralenzen:

Gebruik altijd een lensborstel voor jouw objectieven

De borstelharen van een lensborstel worden gebruikt om stof en vuil te verwijderen dat zich op de cameralens heeft opgehoopt. Een lensborstel met kameelhaar wordt aanbevolen omdat deze dun is en de lens niet zal beschadigen. Zorg ervoor dat je de borstelharen niet vaak met je handen aanraakt, aangezien de olie van jouw handen de kwaliteit van de cameralens ernstig kan aantasten. Een hoogwaardige lensborstel past gemakkelijk in de kieren van jouw objectieven en voorkomt krassen.

Gebruik een lensreinigingsvloeistof

Veel mensen geven er de voorkeur aan om reinigingsvloeistoffen voor cameralenzen te gebruiken. Er zijn ook veel doeken en handdoeken op de markt. Deze doekjes kunnen samen met de reinigingsvloeistoffen gebruikt worden om alle stofdeeltjes en vetvlekken te verwijderen. Om krassen en vegen te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je niet te veel druk uitoefent op de cameralens tijdens het schoonmaken. Zorg er altijd voor dat de reinigingsvloeistof geschikt is voor de coating van de cameralens.

Gebruik een kleine blazer

Blaas niet rechtstreeks op de lens om de stofdeeltjes te verwijderen. Een snelle uitstoot van wind is erg handig om de lens van de camera schoon te maken. Het wordt aanbevolen om vóór elke andere reinigingsmethode een blazer te gebruiken. Gebruik niet je eigen adem, aangezien deze speeksel en condensatie op de cameralens kan blazen. Het is altijd beter om een ​​kleine blazer te kopen, omdat je deze altijd en overal mee kunt nemen. Zorg ervoor dat je meerdere keren in de blazer knijpt voordat je deze gebruikt om de lens schoon te maken om het vuil dat er al in zit te verwijderen.

Geef een reactie