Blogs over verschillende activiteiten en levensstijlen

Blog

Tuin laten stralen en bloeien

De lente is begonnen de tuinen liggen er weer mooi bij. De zon komt steeds vaker door en de temperaturen beginnen te stijgen. De bloemen beginnen te bloeien en het gras te groeien. Dit willen we graag zo houden. Soms kan een plaag dit in de weg staan. Als er eenmaal een plaag in uw tuin zit is dit moeilijk te verwijderen.  U moet dit gaan bestrijden. Deze bestrijding gaat er dan weer voor zorgen dat uw tuin er fantastisch bijligt. 

Engerlingen

Engerlingen zijn een van de plagen die uw mooie tuin in de weg kunnen staan. Engerlingen zitten in de grond en meestal onder de graszoden, maar ze kunnen ook in bomen, hagen en heesters voorkomen. De larven van de engerlingen vreten aan wortels waardoor ze uiteindelijk afsterven. Veel mensen vermoeden dat ze meikevers hebben als ze engerlingen vinden. Het is daarom van belang om u goed in te lezen over engerlingen als u vermoed last te hebben van engerlingen. Engerlingen zijn witte larven van kevers die tot de familie van de bladsprietkevers behoren. Ze zijn c-vormig en hebben een witachtig lichaam met een bruine kop en een donkergrijs achterlijf met pootjes. Het is een verzamelnaam voor vele soorten keverlarven met name de rozenkever, junikever, sallandkever, julikever, meikever en andere. De grootte, vluchtperiodes en de plaatsen waar ze voorkomen verschillen. Het is daarom van groot belang om te weten welk soort engerling er in uw tuin zit om ze goed te kunnen bestrijden. Engerlingen kunnen voor veel schade zorgen. Over het algemeen zorgen de volwassen kevers niet voor veel schade, ze leven kort en voeden zich met bladeren en bloemen van planten en bomen. Ook leggen zij eitjes. Deze eitjes brengen wel schade toe aan het gazon, bomen en heester. In het eerste jaar valt deze schade nog mee. Dit komt omdat de kevers het grootste deel van hun eitjes leggen op de plek waar ze uit de grond komen. Een jaar later is de schade wel veel groter. Naast de schade van de engerlingen komen er ook vogels, mollen en anderen dieren die de engerlingen willen opeten. Dit resultaat ook in schade aan het gazon.

Engerlingen bestrijden

Engerlingen bestrijden kan met behulp van aaltjes. Deze aaltjes tegen engerlingen zijn een biologisch bestrijdingsmiddel. Ze bestrijden de larven van de rozenkever, sallandkever, de junikever en zelfs de taxuskever. Deze aaltjes leven in symbiose met bacteriën die dodelijk zijn voor deze keverlarven. Wanneer u deze aaltjes verspreid over uw tuin zoeken ze de engerlingen op in de grond. Vervolgens dringen ze binnen in de larven en gaan ze deze bacterieel vergiftigen. Hierdoor verandert de engerling van kleur, ze worden rood/bruin en gaat uiteindelijk dood. Aaltjes blijven 6 weken actief in de grond.

Geef een reactie