Blogs over verschillende activiteiten en levensstijlen

Blog

Vakantie in België

België is een populaire vakantiebestemming, zeker bij Nederlanders. Vooral grootsteden zoals Brugge, Gent of Antwerpen. België en Vlaanderen zijn absolute trekpleisters. Naast de 67 kilometer langgerekte stranden zijn er nog de Ardennen met zijn ongerepte natuur en soms ruige rotsformaties. Kortom, België heeft alles in zakformaat. Elke vakantieganger vindt er zijn gading. Zowel diegenen die houden van zon, zee en strand als zij die kiezen voor een sportieve vakantie. 

Antwerpen

De favoriete stad van vele Nederlanders is ongetwijfeld Antwerpen. Liefhebbers van geschiedenis, waardevolle gebouwen en van kunst en cultuur voelen er zich onmiddellijk thuis. Antwerpen is een typische havenstad en dat merk je nog altijd aan de diverse waardevolle gebouwen en pleinen. De Zoo en de typische 'vogeltjesmarkt' op zondag lokken vele dagjestoeristen. Voor een natje en een droogje zitten de gastvrije Antwerpenaars ook niet verlegen.

Brugge, Venetië van het noorden

Brugge speelde al l voor Antwerpen of Amsterdam enigszins bekend waren een belangrijke rol op economisch vlak. De bloeiende lakenproductie maakte van Brugge een heus  handelscentrum en bracht de stad veel welvaart. In Brugge vind je nog altijd veel pleinen, straten en gebouwen die allemaal dateren uit deze gouden eeuw. Het volledige stadscentrum en alle historische bezienswaardigheden staan ​​op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Brugge staat wereldwijd niet voor niets bekend als het Venetië van het noorden.

Flanders Fields Museum

Een groot deel van de vierjarige oorlog werd op Belgisch grondgebied uitgevochten en vooral de provincie West-Vlaanderen kreeg het zwaar te verduren. De loopgravenoorlog leverde enkele merkwaardige monumenten op. De zwaarst getroffen stad was Ieper, vandaag hét centrum van de vele oorlogsherdenkingen. Het Flanders Field Museum staat volledig in het teken van de Eerste Wereldoorlog en wordt jaarlijks door duizenden nieuwsgierigen bezocht. Je leert er onder meer op een interactieve manier alles over de oorlog die veel mensen het leven kostte.

Bierbrouwerijen

België is ook het land van het bier en van de bierbrouwerijen met een grote verscheidenheid aan streek- als speciaalbieren. Vooral in de vele kleine brouwerijen wordt nog altijd op een ambachtelijke manier gebrouwen. Toeristen worden er met open armen ontvangen. Niet alleen om het brouwproces op de voet te volgen, maar even goed om het bier te proeven.

Alcoholverslaving

Wees voorzichtig met bier drinken, want voor je het weet ben je eraan verslaafd. Zoek dus tijdig de nodige alcoholhulp.

Geef een reactie